RUUD BOER

ruud-boer

Ruud Boer een lezing gegeven bij de HAN in Arnhem. Ruud Boer is marketeer en directeur/eigenaar van de Bataafsche Teeken Maatschappij, een ontwer-pbureau in Rotterdam. 

De lezing was naar aanleiding van zijn boek ‘Brand Design; merkidentiteit in woord en beeld’. Daarnaast heeft Ruud Boer ook het boek ‘Als jij een merk zou zijn’ geschreven.

De belangrijke vraag die tijdens de lezing wordt behandeld is: wat maakt een merk nou een goed merk? Veel wat Ruud Boer vertelt, klinkt eigenlijk heel logisch, maar sta jein het dagelijks leven niet bij stil. Hij vertelde vlot en gaf goede voorbeelden uit de praktijk, zelf vond ik wel dat hij eentonig sprak.

Om een sterk merk neer te zetten, moeten innerlijk, uiterlijk en gedrag optimaal op elkaar aansluiten en elkaar versterken. Bij het innerlijk gaat het dan om wat een merk wil, het uiterlijk gaat over hoe het eruit ziet en het gedragd houdt in wat een merk uitstraalt.Een merk moet een herkenbare stijl hebben en is pas een sterk merk als het in het hoofd van de consument zit. De identiteit en het imago van het merk, moeten met elkaar kloppen. Merken doen daarom ook geregeld imago-onderzoek.

Wat ook een interessant punt was, vond ik het voorbeeld van Sinterklaas, een personal brand. Hierin werd goed duidelijk gemaakt waarom merkinnerlijk en merkuiterlijk met elkaar overeen moeten komen. Zodra er iets aan een merkuiterlijk wordt veranderd, kan een heel merk om zeep geholpen worden. Gelukkig zijn er ook voorbeelden waarbij dat heel slim is aangepakt en de verandering van uiterlijk wel goed is gegaan.

Je innerlijk en uiterlijk gedrag moeten dus goed aan elkaar aansluiten. Sterke merken zijn authentie en hebben iets eigens. Dit kan ik goed meenemen in mijn eigen concept. 

Ik vond de lezing net iets te lang duren waardoor mijn aandacht niet meer optimaal was. Dit vond ik jammer omdat er nuttige informatie verteld werd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s